دیدگاه ها
بایگانی
ادعیه امامسجاد (ع) از با ارزش ترین میراث اسلامی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد
آیت الله هادوی تهرانی: ادعیه امامسجاد (ع) از با ارزش ترین میراث اسلامی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
اخبار
بایگانی
استفتاکنندگان گرامی
باسمه تعالی به اطلاع کاربران محترم بخش استفتاءات سایت میرسانیم که تمامی جوابها بعد از تأیید معظمله به ایمیل خود کاربران ارسال میشود. برخی از پرسشها فقط به خود کاربران ارسال میشود و بخش عمدهای در سایت قرار میگیرد. ازآنجاکه ممکن است سؤال شما کاربر محترم به شخص شما فرستاده شود و در سایت قرار نگیرد، لطفاً ایمیل خود را بهدرستی وارد نمایید. با تشکر دفتر آیت الله هادوی تهرانی
سلامت دین مهمتر از سلامت جسم است
به گزارش ایکنا، متن سخنان آیتالله مهدی هادوی تهرانی، استاد درس خارج حوزه در جلسه تفسیر قرآن که سوم مهرماه در مدرسه آیتالله العظمی گلپایگانی برگزار شد، به شرح زیر است؛ خداوند در آیه ۲۳ فرمود: إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ تَنْزِيلًا؛ شیخ طوسی فرمود این تعبیر اکرامی برای پیامبر(ص) است و علامه طباطبایی هم فرمود تاکیدی بر این است که قرآن از ناحیه خداوند است؛ در آیه ۲۴ فرموده است: فَاصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ وَلَا تُطِعْ مِنْهُمْ آثِمًا أَوْ كَفُورًا؛ تعبیر فاصبر به معنای وجود سختیهای فراوان در مسیر و لزوم صبر در این راه است؛ علامه طباطبایی میفرماید اینکه خداوند در آیه ۲۳ از نزول قرآن سخن گفته است و در آیه بعد از پیامبر(ص) صبر میخواهد نشانه آن است که ای پیامبر(ص) در برابر احکام الهی صبور باش و آن را خودت در جامعه پیاده کن. به تعبیر علامه آنچه در قرآن آمده حکم پروردگار است و حکم خدا همان احکام قرآنی است و پیامبر(ص) و مؤمنان به ایشان، باید در اجرای آن صبر کنند. این آیه دال بر آن است که مسیر خداوند با سختی و دشواری همراه است و اینطور نیست که با یک اشاره حتی برای پیامبر(ص)، مشکلات حل شود؛ ایشان چندین سال در سختترین شرایط در شعب ابیطالب(ع) گرفتار بودند و در طول ۲۳ سال بعثت هم سختیهای فراوانی را تحمل فرمودند. در آیه بعد فرمود: فَاصْبِرْ لِحُكْمِ رَبِّكَ وَلَا تُطِعْ مِنْهُمْ آثِمًا أَوْ كَفُورًا، از بین مخاطبان کافری که با آنان برخورد داری برخی آثم و برخی کفور هستند؛ علامه طباطبایی فرموده است که کفور یعنی خیلی کافر هستند و کفر را هم به معنای کفر عقیدتی در نظر گرفته است؛ البته کفر معنای عام و کفران نعمت دارد ولی در هر صورت بزرگترین نعمت به نظر بنده…
برگزرای دروس خارج فقه و خارج اصول و تفسیر
برگزرای دروس خارج فقه و خارج اصول و تفسیر حضرت آیت الله هادوی تهرانی دامت برکاته از یکشنبه 25 شهریورماه 1403 (11 ربیع الاول 1446) ضمن برگزاری حضوری دروس در مدرس 25، مدرسه آیت الله گلپایگانی ره دروس از طریق 1- لایو اینستاگرام به آدرس (https://instagram.com/hadavi_droos) 2- لایو ایتا ???? https://eitaa.com/hadavi_droos در دسترس می باشد. علاوه بر برگزاری دروس به صورت حضوری و لایو مطابق با ساعات اعلامی، پس از پایان تدریس، دروس در اینستاگرام و فیس بوک و همچنین کانال ها و سایت(hadavi. info) بارگذاری و در دسترس خواهد بود. آدرس کانالها در تلگرام و ایتا @hadavi_info @hadavi_droos @hadavi_tafsir @hadavi_estefta
چینش سورههای قرآن وحیانی است
به گزارش ایکنا، آیتالله مهدی هادوی تهرانی، استاد درس خارج حوزه علمیه، ۲۶ شهریورماه در آغاز دروس تفسیر خود به ایراد سخنانی در مورد آیه ۲۳ سوره انسان و چگونگی ورود به مباحث تفسیری بیان کرد که متن سخنان وی به شرح زیر است؛ اولین تجربه انس بنده با این بحث در مجاورت بارگاه مطهر حضرت امام رضا(ع) در نزدیک به ۴۰ سال قبل بوده است و در آن دوره توفیق پیدا کردم تفسیر فیض کاشانی را در یک ماهی که به مشهد مشرف بودم مطالعه کنم و همیشه از حضرت امام رضا(ع) خواسته و میخواهم که توفیق بیشتر انس با قرآن را به بنده عطا کند و همیشه هم از ایشان میخواهم علم مرا به قرآن زیاد کند. یک وقتی در عالم رؤیا دیدم که در یک مدرسه علمیه فاخری هستم که حلقه درسی به صورت دایرهوار برپا شده بود و من میدانستم که یکی از ایشان معصوم(ع) است ولی تشخیص نمیدادم کدام فرد معصوم است؛ این حلقه به صورت دایرهوار بود و جای استاد و شاگرد هم مشخص نبود. من متحیر مانده بودم که این معصوم کدام یک از ایشان است و در همین موقع یکی از این بزرگواران به سمت من آمد و اینجا فهمیدم که امام رضا(ع) هستند و سلام خدمت ایشان دادم و همین موضوع سبب شد تا بیشتر به تفسیر بپردازم و دیدگاه اولیه من بوده و هست که طوری قرآن را باید تفسیر کنیم که اثر آن در زندگی ملموس باشد. گاهی قرآن را طوری میخوانیم و بحث میکنیم که گویی صرفا یک بحث علمی است که فقط متخصصان از آن بهره میبرند و خیلی با نحوه تعامل ما با دیگران و سبک زندگی نحوه رفتار و اندیشه ما ارتباط ندارد ولی سعی بنده این است که تفسیر ما سبک زندگی و سلوک قرآنی باشد. تفسیرهایی که تاکنون داشتیم به صورت ترتیبی بوده و با وجود اصرار برخی از بزرگان به بنده برای تفسیر موضوعی، ترجیح بنده با…
آیا رشد اقتصادی تنها به معنای افزایش تولید ناخالص داخلی است؟/ ملاک رفاه و فقر از نگاه اسلام
رفاه عمومی در نظام سرمایهداری به برخورداری از حداقل امکاناتی است که مردم جامعه از آن برخوردار هستند و طبعاً فقیر به کسی گفته میشود که از حداقل امکانات محروم باشد در حالیکه از نظر اسلام این تعریف صحیح نیست و ملاک درآمد متوسط مردم است؛ یعنی معیار رفاه عمومی این است که عموم مردم از امکاناتی که طبقۀ متوسط جامعه بهرهمند هستند، برخوردار باشند که طبعاً این میزان در زمانها و مکانهای مختلف متفاوت است. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی؛ آیت الله مهدی هادوی تهرانی در درس خارج نظام اقتصاد اسلامی که در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ برگزار شده بود به تبیین شاخصهای رشد اقتصادی پرداخته که در ادامه به متن آن اشاره می شود. مفهوم رشد در اقتصاد اسلامی دارای سه شاخص اصلی است: ۱. رشد اقتصاد کلان ۲. رشد امنیت اقتصادی ۳. رشد عدالت اقتصادی بهبود موارد مذکور میتواند موجب افزایش رشد تولید ناخالص داخلی بشود. یکی از ابعاد امنیت اقتصادی، امنیت مالکیت است که علیرغم اهمیت بالایی که دارد، مشکلاتی در ناحیه ثبت و اموال غیر منقول و املاک و… در آن وجود دارد که به تفصیل بحث خواهد شد. از دیگر مشکلات در بحث مالکیت، مالکیتهای معنوی است. ثبت اختراعات، آثار هنری، آثار دیجیتال و… همگی از مشکلاتی است که در مالکیتهای معنوی مطرح میشود. عدالت اقتصادی نیز دو شاخص اصلی دارد که رفاه عمومی و تعدیل ثروت است و افزایش آنها به معنای بیشتر شدن سطح رفاه عمومی و تعدیل فاصلۀ دهکهای درآمدی است و شاخصی برای رشد محسوب میشود. هنجاری بودن شاخصهای رشد نکتۀ قابل ذکر این است که برخی مباحث علم اقتصاد توصیفی است اما بعضی از مباحث آن هنجاری است و بر اساس یک…
شاخصهای رشد اقتصادی / اقتصاد سرمایهداری یعنی رشد تولید ناخالص بدون توجه عدالت اجتماعی
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مفتاح علوم انسانی اسلامی، آیت الله مهدی هادوی تهرانی در درس خارج نظام اقتصاد اسلامی که در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ برگزار شده بود به تبیین شاخصهای رشد اقتصادی پرداخته که در ادامه به متن آن اشاره می شود. مفهوم رشد دارای سیر تطور معنایی است که در هر دورهای ملاکها و نشانههایی برای آن مطرح شده و مورد نقض و ابرام قرار گرفته است. ملاکی که متأخرین و اقتصاددانهای معاصر برای رشد بیان کرده و در نظام سرمایهداری نیز به آن رسیدهاند، «تولید ناخالص ملی» و «تولید ناخالص داخلی» است؛ به این بیان که افزایش تولید ناخالص داخلی یا تولید ناخالص ملی نشان از رشد اقتصادی است و کاهش آن نشان از افت اقتصادی است. تولید ناخالص ملی با تولید ناخالص داخلی تفاوت دارد هر چند به لحاظ عددی گاهی اوقات تفاوت کمی پیدا میکنند. تولید ناخالص داخلی یعنی مجموعۀ تولید کالا یا انجام خدمات در یک بازه زمانی مشخص (به عنوان مثال یک سال) که در داخل کشور انجام میشود. تولید ناخالص ملی چنین است که ایرانیهای خارج از کشور کالایی را تولید کرده یا خدماتی را انجام میدهند و به داخل کشور میفرستند. اگر این رقم افزوده شود و اگر رقم تولید افراد خارجی که در داخل کشور کالایی را تولید کرده و آن را برای خارج از کشور میفرستند کسر شود، رقمی که بدست میآید برابر است با میزان تولید ناخالص ملی کشور. در حقیقت در تولید ناخالص داخلی ملیت افراد دخالتی ندارد بلکه آنچه مهم است تولید افراد مختلف با ملیتهای مختلف یا انجام خدمات توسط آنها در داخل کشور در یک بازۀ زمانی مشخص است اما تولید ناخالص ملی به میزان تولید افراد ایرانی در سراسر جهان بستگی دارد که ماحصل تولید خود را به داخل…
دینداران حقیقی ارزش های دین را انتخاب می کنند نه درآمدهای دنیوی را
آیت الله هادوی تهرانی در گفت وگو با شفقنا: «مشتاقان و شیفتگان قدرت» در مقابل امام حسین(ع) ایستادند/ عده ای برای رسیدن به اهداف خود، دین را لقلقه زبان می کنند/ در جامعه ای که به «ظواهر دینی» توجه شود، «کاسبان دین» بازیگری می کنند/ دینداران حقیقی ارزش های دین را انتخاب می کنند نه درآمدهای دنیوی را/ عده ای برای رسیدن به پُست آبروی دیگری را می برند/ خدشه به آبروی دیگران جنایت علیه بشریت است/ ایمان حقیقی در جان «دینداران دین نما» رسوخ نکرده است شفقنا – آیت الله هادوی تهرانی، استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه بیان کرد: در دوره امام حسین(ع) مشتاقان و شیفتگان قدرت و کسانی که دنبال این بودند که در سایه این شیفتگان قدرت، زندگی برای خودشان درست کنند، برای رسیدن به مناصب و اهداف خود، دین را لقلقه زبان می کنند. آیت الله هادوی تهرانی گفت: امام حسین(ع) نماینده و سرسلسله «الدَیّانون» هستند و شاخصه گروه «الدَیّانون» است که آن زمان که بین دین و دنیا قرار می گیرند، دین را انتخاب می کنند نه دنیا را؛ و زمانی که بین ارزش های دینی و درآمدهای دنیوی قرار بگیرند، ارزش های دین را انتخاب می کنند نه درآمدهای دنیوی را. در نقطه مقابل کسانی هستند که وقتی بین دین و دنیا قرار می گیرند، دنیا را انتخاب می کنند و به سراغ دنیا می روند و وقتی یک مقامی و پستی به قیمت یک کار خلاف شرعی قابل دستیابی است به دنبال آن می روند. وی تأکید کرد: تا وقتی در جامعه فقط به ظواهر دینی توجه شود و در حد ظواهر، افراد مورد ارزیابی قرار بگیرند و آنهایی که امتحانشان را پس دادند از کسانی که امتحان ندادند، تفکیک نشوند و توجه نشود که این افراد در یک میدانی دینداری خود را به صورت واقعی ثابت کرده اند یا ثابت نکرده اند، اینگونه افراد در این…